Nyheter och insikter

Vi laddar inför att åka på fortbildning i Amsterdam. Senast vi var där var 2014 och det var då vi träffade Henrik som senare började hos oss! Vi får hoppas att det blir lika lyckat detta år!

Vi har nu gjort en fotosida i Drupal 8, vi valde att göra den i 8:an för testa och se hur långt Drupal 8 har kommit när det gäller att hantera bilder och layout. Det gick över förväntan och det mesta fungerade bra. Ni kan se resultatet på https://fagelbilder.se

Vi har byggt flera andra sidor i Drupal 8 och det känns bra att 8:an är så stabil och bra att koda emot. Flera saker som var väldigt svårt och krångligt och ibland inte gick att lösa på ett bra sätt i 7:an kan man lösa på mycket bra sätt i 8:an.

Om man ska bygga en stor webbplats så gäller det att göra rätt, om man inte gör det kan det bli väldigt dyrt och dåligt. Här kommer två exempel, ett bra och ett mindre bra.

Idag den 19/11 - 2016 fyller Drupal 8 år! Vad har hänt sen dess?

Kul att läsa om att Nadsaq kommer att bygga en IR Website i Drupal 8

Fortbildning i att koda avancerade system i Drupal 8 är påbörjad. Att jobba med routes, controllers service, hook_theme, libraries och permission känns inspirerande.

Vi åkte med all personal till Drupalcon i Dublin, det var en givande och utvecklande vecka. Många nya kontakter och givande föreläsningar.

Drupal 8 verkar tas emot på ett så bra sätt, det finns enligt Dries Buytaert's blog (2016-04-29) redan över 60 000 Drupal 8 sidor och detta är efter bara 4 månader. Detta passar oss och vår vision.

Självklart kommer vi att åka till den gröna ön och delta i Drupalcon 2016. Det kommer att bli kul att träffa ett par tusen andra Drupalister som vill dela med sig av sina erfarenheter.
Vi testade att bygga vår nya sida i Drupal 8 och nu har vi uppgraderat den till Drupal 8.1. Det var inga problem för oss att uppgradera. När vi ska bygga en ny sida så måste vi först bestämma version av Drupal, Drupal 7 eller Drupal 8. Just nu (2016-04-25) har vi följande strategi.