Drupal 8.1

Vi testade att bygga vår nya sida i Drupal 8 och nu har vi uppgraderat den till Drupal 8.1. Det var inga problem för oss att uppgradera.

När vi ska bygga en ny sida så måste vi först bestämma version av Drupal, Drupal 7 eller Drupal 8. Just nu (2016-04-25) har vi följande strategi.

  • En mindre sida, tex en presentationssida för ett företag, då väljer vi Drupal 8.
  • Ska vi bygga något åt oss själva där det kommer att bli mycket egenkodande så väljer vi även då Drupal 8 – för att öva oss i att koda i Drupal 8. Vi har tex byggt ett verktyg i Drupal 8 som via några hooks i drush hämtar in information om alla våra serverar och alla våra sajter på dessa serverar. Systemet sammaställer och vi får en överblick på vilka moduler och versioner av moduler vi har. Systemet jämför även med versionen som finns på drupal.org. Detta verktyg gör att vi får en mycket bra överblick över alla våra sidor. Utvecklingstiden som vi har lagt ner på detta verktyg kommer vi att tjäna in redan första året skulle jag tro.
  • Ska vi bygga ett större affärskritiskt system kommer vi att bygga det i Drupal 7. Det finns så många och stabila moduler i Drupal 7 som man kommer ha nytta av. Hela Drupal 7 är just nu väldigt stabilt och tryggt att bygga i.

Det som är kul är att Drupal 8 fungerar så bra som det gör redan idag, det ska bli spännande att se hur lång tid det kommer att ta innan vi väljer att bygga alla system i Drupal 8.